Simmental-rotu on alkujaan Sveitsistä. Ensimmäiset yksilöt tuotiin Pohjoismaihin 1974 ja Suomeen 1990. Suosio on kasvanut ja tällä hetkellä rotu esiintyy viidessä maanosassa.Simmental-lehmillä on hyvät emo-ominaisuudet ja helpot poikimiset. Yksilöitä on helppo käsitellä ja ne ovat hyväluonteisia. Liha on kuitupitoista, mureaa ja mehevää.
Ensimmäiset Simmental-hiehot ja ensimmäinen jalostus-sonni, Nobell av Gyllebo, saapuivat 2009. Nyt tilalla on yli 100 emoa, 7 jalostus-sonnia sekä nuorkarjaa. Keväisin syntyy n. 100 vasikkaa joten karja melkein tuplaantuu laidunkauden alkaessa.
Laidunkauden päättyessä suurin osa vasikoista myydään vieroituksen jälkeen noin 6 kk:n ikäisinä jalostukseen tai loppukasvatukseen. Jäljelle jäävät tilan uudistuseläimet ja omaan lihahatuotantoon tarkoitetut eläimet.
Nyby on mukana Faban karjantarkkailussa sekä NASEVA:ssa (eläinten terveydenhoitoseurannassa).